Vier ingrediënten voor een succesvolle web-to-print webshop of orderportaal

Webshops schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Als webshop in het algemeen, maar zeker als grafisch productiebedrijf heb je te maken met een aantal uitdagingen. Hoe kun je je in deze tijd nog onderscheiden? We laten de algemene e-commerce uitdagingen over aan de experts op dát gebied en richten ons hier op de specifieke uitdagingen voor de grafische industrie.

Neem drempels weg

Door het bestelproces zo eenvoudig mogelijk te maken, voorkom je afhakers. Als grafisch productiebedrijf lever je maatwerk.  Dat betekent dat er veel variabelen zijn om rekening mee te houden, bijvoorbeeld:

  • Materiaal
  • Vorm
  • Opdruk
  • Afwerking
  • Afmetingen
  • Etc.

Door je bestelproces slim in te richten, loods je de besteller simpel door het proces heen. Je geeft de besteller alleen relevante keuzes. Ook helpt het om je te verplaatsen in de doelgroep. Heeft je doelgroep kennis van het grafische productieproces, dan kan je meer technische termen gebruiken dan wanneer je te maken hebt met leken. Ook bied je een leek waarschijnlijk minder keuzes aan dan een kenner.

Efficiëntie

Service en klantgerichtheid worden betaald van de marge die je maakt op je producten. Hoe hoger de marge hoe meer ruimte je hebt om servicegericht te werken.

Efficiëntie is de sleutel tot succes! Probeer standaardprocessen zo veel mogelijk te automatiseren en zorg dat je mensen waarde toevoegen op plekken waar dat ook kan, omdat de marge dat toelaat.

In het huidige e-commerce landschap zie je dat consumenten zich vaak laten leiden door een lage prijs en snelle levering. Er zijn producten waarvoor de concurrentie zo groot is dat snel leveren tegen een redelijke prijs een must is. Efficiënt werken helpt je om ook op deze producten een gezonde marge te maken.

Er zijn succesvolle e-commerce concepten te noemen waarbij de factor prijs een minder belangrijke rol speelt, bijvoorbeeld door een uitmuntende service of een exclusief productaanbod. Wellicht heb je specifieke kennis of productiecapaciteit in huis die anderen niet hebben?

Benieuwd hoe wij onze klanten helpen hun web-to-print workflow te automatiseren? https://www.isi.nl/isi-web-to-print/

Divers aanbod

Herhaalbestellingen zijn voor een e-commerce platform erg belangrijk. Wanneer een klant eenmaal bij je besteld heeft en overtuigd is van je kwaliteit  zal deze sneller terugkomen voor een nieuwe order. Daar kan geen duurbetaalde marketingcampagne tegenop. Een divers aanbod helpt je niet alleen om impulsaankopen te stimuleren bij je bezoekers, ook is een breed assortiment handig om toekomstige behoeften van klanten te kunnen bedienen. Gelukkig is het tegenwoordig niet meer nodig om alles zelf te produceren, je kan ook gebruik maken van de productiecapaciteit van collega-bedrijven. Ook hiervoor geldt dat het belang van efficiëntie groot is.  De marge op producten die een ander voor je produceert, is lager waardoor je ook aan deze orders zo min mogelijk werk wil hebben. Een automatische koppeling om producten in je webshop te krijgen en orders uit te kunnen wisselen is in dat geval bijna onontbeerlijk.

Zorg voor relevantie en herkenning

Steeds vaker krijgen wij de vraag om een sub-shop in te richten voor een specifieke klant. Gebruikers worden dan na het inloggen doorgeleid naar een eigen orderportal in hun eigen huisstijl met een vooraf afgesproken assortiment. Het is belangrijk dat de gebruiker zich herkent in het aanbod in het portaal en dat dit aanbod relevant is. Dat kan betekenen dat je niet alleen producten toont die je zelf maakt, maar mogelijk ook producten die vooraf zijn ingekocht en op afroep beschikbaar zijn. Zo wordt  het portaal voor je klanten veel relevanter en kan het ook nog interessante businessmodellen opleveren. Steeds vaker zien wij productiebedrijven die afroep van producten van derden als extra dienst aanbieden.

ISI webshop volledig vernieuwd.

ISI heeft recent haar webshops volledig vernieuwd. De webshops van ISI zijn veelzijdig en compleet. Al meer dan 20 jaar bedienen we klanten in alle hoeken van het grafische segment. We hebben oplossingen voor drukkerijen en printbedrijven, signbedrijven en de verpakkingsindustrie.

De webshops en orderportals van ISI zijn nu volledig API gestuurd, dat betekent dat op alle fronten integraties mogelijk zijn. Koppel je MIS aan je orderportal voor een naadloze synchronisatie met je administratie en productie. Importeer producten van collega-bedrijven om zo je assortiment te verbreden. Recent hebben we twee generieke integraties ontwikkeld met Probo en De Groot.

Controlboxx

Controlboxx is voor het controleren van bestanden in het bestelproces te integreren in de ISI Webshop en volledig API gestuurd. Heb je al een webshop? Controlboxx werkt goed samen met je bestaande webshoppakket.

We hebben diverse vernieuwingen doorgevoerd in Controlboxx, zoals:

  • Optimale plaatverdeling voor signbedrijven
  • Upload widget, waarmee je meerdere bestanden alvast kan klaarzetten voor gebruik in Controlboxx
  • Verbeterde userinterface

Samengestelde producten

In sommige gevallen is het wenselijk als één product kan bestaan uit meerdere onderliggende producten. Wij noemen dat samengestelde producten. Denk bijvoorbeeld aan een stickerset voor een auto. De hele auto bestaat uit losse stickers, die samen het hele ontwerp van de auto vormen. Bij schade of slijtage kan het voorkomen dat je een los paneel bestelt. Voor een nieuwe auto wil je een hele set. De producten zijn dus ook los te bestellen. De setprijs kan worden gebaseerd op de losse productprijzen, maar je kan de complete set ook een afwijkende prijs geven.

In dit voorbeeld is het natuurlijk wenselijk dat de voorraad per product kan worden afgeboekt.

Beeldbank

ISI biedt ook een volwaardige beeldbank aan in haar brandportals en orderportals. Deze beeldbank helpt je structuur aan te brengen in je beelden en maakt het mogelijk deze eenvoudig te gebruiken in je publicaties. In de nieuwste versie hebben we de zoekfunctie sterk verbeterd waardoor het nog makkelijker wordt het juiste beeld te vinden!

Meer weten naar aanleiding van het artikel vier ingrediënten voor een succesvolle web-to-print webshop of orderportaal? Klik hier...


Web to Print
Academy, Nieuws, Web to Print, Webshop

Bekijk ons webinar: Meer omzet uit een gepersonaliseerde orderportal voor je klant

Tjeerd Houtman Reacties uitgeschakeld voor Bekijk ons webinar: Meer omzet uit een gepersonaliseerde orderportal voor je klant
Op 20 november organiseerden wij een webinar over orderportalen. We behandelden vragen als: Waarom een orderportaalwaar let je op als je een orderportaal in wil zettenWelke keuzes kan je maken…
Brandportal cloudoplossingen, Nieuws, Web to Print, Webshop

Koppel jouw ISI-webshop of brandportal met Probo producten

Tjeerd Houtman Reacties uitgeschakeld voor Koppel jouw ISI-webshop of brandportal met Probo producten
Het is nu mogelijk om eenvoudig je ISI-webshop of brandportal te koppelen met Probo. ISI regelt de webshop, de koppeling en de hosting. Jij zorgt voor de marketing. Je assortiment…
Web to Print

ISI-web-to-print

ISI Publishing Inovators Reacties uitgeschakeld voor ISI-web-to-print
Het automatiseren van het bestel- en aanleverproces gekoppeld aan de productie noemen we vaak de web-to-print workflow. De voordelen van een geautomatiseerde web-to-print workflow zijn groot voor grafische dienstverleners. Het…
Nieuws, Web to Print

Nieuwe webshop Drukkerij De Groot live

Tjeerd Houtman Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe webshop Drukkerij De Groot live
Afgelopen weekend is de nieuwe webshop Grootsgedrukt.nl van drukkerij De Groot in Goudriaan live gegaan.Deze ISI webshop is door het webshop team van De Groot in samenwerking met ISI geheel aangepast aan de huisstijl en wensen van De Groot.Het systeem is voorzien…
Cases Workflow Oplossingen, Nieuws, Web to Print

Casestudy: Personalisatie in grootformaat print door Transdev

Tjeerd Houtman Reacties uitgeschakeld voor Casestudy: Personalisatie in grootformaat print door Transdev
Wat aan de personalisatie vooraf ging De informatievoorziening inclusief personalisatie van diverse uitingen in het openbaar vervoer had over het gehele traject verbetering nodig. Hoe dit tot stand gekomen is…
Cases Workflow Oplossingen, Nieuws, Web to Print, Workflow automatisering

Hoe Printshopz in een jaar tijd 80% van haar productie automatiseerde

Tjeerd Houtman Reacties uitgeschakeld voor Hoe Printshopz in een jaar tijd 80% van haar productie automatiseerde
Ben je benieuwd hoe Printshopz in een jaar tijd 80% van haar productie automatiseerde? In deze casestudy lees je hoe wij Printshopz hebben ondersteund met hun workflowautomatisering. Ook het effect…