blokkenmotief

Nieuws

7februari

Nieuwe software versies, OSX Mojave support en Maintenance contract

ISI’s partners brengen regelmatig nieuwe softwareversies uit. Upgrades hebben nieuwe functionaliteit, updates zijn meestal bugfixes of kleine aanpassingen.


Relaties met Software Maintenance (onderhouds-) contract of URTS, krijgen van leveranciers steeds vaker direct een uitnodiging voor de update of upgrade. Echter direct upgraden kan problemen geven. Bij ISI worden zoveel mogelijk de versies getest op verschillende OS en met combinaties zoals die gebruikt worden. Vandaar dat wij vaak wat later zijn met de aankondigingen.

Partner Alwan Color Expertise heeft met Alwan ColorHub versie 6.5 flink uitgepakt!

In deze nieuwe versie zijn onder andere verbeterde inktbesparing en verwerkingsnelheid toegevoegd.

  • voor de ECO gebruikers een nieuwe manier van inktbesparing

Inktbesparing (MTIU of MinimumTAC and InkSaving). Deze aanpassing werd versneld ontwikkeld door een vraag een Nederlandse gebruiker.

Door als uitgangspunt (Lab*) kleur te nemen en niet L* of donkerte, kan met minimaal inktgebruik een maximale besparing gehaald worden. Met DynamicMaximum Black (DMB) kan in de praktijk +/- 20% worden gehaald, de nieuwe MTIU haalt +/- 30% inktbesparing op dezelfde PDF bestanden. ECO gebruikers kunnen kiezen tussen DMB of MTIU met lengte van zwart kanaal.

  • nieuwe DVLP berekening

Door DeltaE2000 worden Dynamic LinkProfiles nog preciezer. Dit betekent ook dat hogere inktbesparingen gehaald kunnen worden met MTIU, met minder kleurafwijkingen.

  • belangrijke snelheidsverbetering met PDFs met meerdere pagina’s
  • nieuwste Adobe PDF Library
  • scratch folder weer verplaatsbaar

klik hier voor meer info:

Partner Enfocus heeft een Switch 2018u2 uitgebracht en enkele weken later een bug fix 2018u3.

Voor upgrade van Switch 2018u1 of eerder raden wij aan eerst de nieuwste versie van PitStop Server 2018 te installeren, alvorens een upgrade te doen.

Nieuwe mogelijkheden in deze versie zijn o.a. Webhooks (input data via SOAP webservice), dashboard voor performance en aanpassingen voor de laatste OS versies (Mojave).

PitStop Server 2018 is nog niet volledig getest onder Mojave.

Metrix 2018u1 is eind december vrijgegeven, nieuwe functies zijn o.a.;

  • verbeterde algoritms met Autoplan
  • snellere functies op Mac OS
  • Verticale beeldvrije zones

Deze nieuwe versie wordt op dit moment door ISI getest. Wanneer de test is afgerond zullen wij onze klanten informeren over deze versie.

Software toepassingen en OSX Mojave.

Er zijn nog een aantal software pakketten die niet met de nieuwe netwerkvoorzieningen van Mojave kunnen omgaan. ISI test dit op het moment en zal dit in de nabije toekomst in onze Nieuwsbrief melden.

Vragen over bovenstaande pakketten kan je sturen naar support@isi.nl


« Ga terug naar het nieuws