blokkenmotief

Nieuws

De Groot Drukkerij zet Alwan PrintStandardizer in voor ISO 12647 drukken

ISO 12647 drukken staat of valt met de juiste volvlak kleuren drukken én de juiste toonwaarde curven aanpassing in de CTP workflow. Bij De Groot Drukkerij worden sinds een aantal maanden de toonwaarde curven per drukpers en papiertype (gestreken / ongestreken) door Alwan PrintStandardizer beheerd.

Alwan PrintStandardizer is ingericht met hulp van ISI publishing innovators en zorgt ervoor dat van elke opdracht de kleurmetingen (semi-)automatisch verzameld worden. De rapportage die uit deze metingen komt, wordt intern bij De Groot Drukkerij gebruikt voor kwaliteitsborging.
Alle metingen worden gefilterd op pers / papiertype en de PrintStandardizer software adviseert een eventuele aanpassing van de toonwaarde curven.
PrintStandardizer exporteert dan automatisch de juiste perscurven voor o.a. de Apogee workflow.

Manager productie Hendrik-Jan van Heteren van De Groot Drukkerij is tevreden over de kwaliteitsverbetering die met Alwan PrintStandardizer op een kosten gunstige manier bereikt wordt. Voorheen moesten regelmatig speciale ISO 12647 test runs op elke pers per papiertype gedrukt worden.
Nu gaat het verzamelen van de noodzakelijk gegevens vrijwel automatisch voor de zes groot formaat vellen persen en de twee papiertypen.
Ook zijn de uiteindelijke toonwaarde curven meer representatie voor wat er dagelijks geproduceerd wordt.

De Groot Drukkerij zet Alwan PrintStandardizer in voor ISO 12647 drukken

Meer info over Alwan PrintStandardizer: info@isi.nl.


« Ga terug naar het nieuws