blokkenmotief

Nieuws

8oktober

Alwan maakt reuze stappen bij kleurstandaardisatie

Alwan ColorHub/X V5

Eind september is Alwan ColorHub/X V5, de standaard op CMYK color-server gebied, vrijgegeven.
ACH/X is de opvolger van de bekende Alwan CMYK Optimizer en transformeert PDFs en beelden nu van ’any color’ naar ’any color’. Dit betekent dat buiten CMYK uitvoer (druk en print) ook omzetting naar zwart (printen), RGB (multimedia), CMYK en HiFi kleuren (optioneel) mogelijk worden. Door de uitgekiende Dynamische Devicelink technologie van Alwan wordt ook transparantie in multi-kleuren omgeving zonder afwijkingen opgelost. 

Alwan PrintStandardizer/X Versie 5

/X v5 verscheen deze zomer en wordt gebruikt om de kwaliteitscontrole cirkel tussen pers of printer en preprint systemen te sluiten. Ondertussen is er een versie 5.2 waarbij een variatie van meetapparatuur direct of via meetbestanden kan worden aangesloten. De metingen worden per printer/pers met papiersoort gesorteerd, gemiddeld en gecontroleerd om resultaten te monitoren. Bij afwijkingen kunnen met één druk op de knop de correctie curven voor CTP of printer RIP worden gegenereerd. Alwan PrintStandardizer managed ook nu steunkleuren en kan optioneel ingezet worden voor MultiColor / HiFi color kleurstandaardisatie. 

Alwan PrintVerifier/X V5 is vrijwel gereed

APV/X wordt gebruikt bij de controle van proeven en afdrukken, om deze te toetsen aan de gevraagde kleurkwaliteit. Dit met ICC profielen, klant specifieke referenties, of standaarden als ISO 12647 en nu ook ISO 15339 / 16761! Binnen enkele maanden kunnen ook steunkleuren gecontroleerd worden en de meetgegevens daarvan uitgewisseld worden.

Alle drie de oplossingen wisselen onder elkaar op basis van o.a. ISO 17972 gegevens uit. Voor kleurinstellingen, curven en metingen zijn deze oplossingen volledig geïntegreerd. En dit wordt verder uitgebouwd met o.a. browser rapportage.  Zo kan gesteld worden dat Alwan de eerste werkelijke kleur standaardisatie en management oplossing biedt, voor welk druk-procédé of multimedia uitvoer dan ook!

Alwan maakt reuzestappen bij kleurstandaardisatie


« Ga terug naar het nieuws