Een online huisstijlhandboek biedt naast instructies, richtlijnen en voorbeelden alle huisstijl bestanden op één plek voor de gebruikers. Het vastleggen van regels en richtlijnen helpt je bij het verder ontwikkelen van je merk. Omdat het vertrekpunt centraal toegankelijk is, kunnen de gebruikers nieuwe huisstijldragers ontwikkelen aan de hand van de richtlijnen en met de juiste huisstijl bestanden.

Een huisstijlhandboek gebruik je intern, als richtlijn voor je collega’s, maar kan ook handig zijn wanneer je veel samenwerkt met bijvoorbeeld ontwerpers of webbouwers. Ook een relatie die een persbericht over je organisatie wil schrijven moet op de hoogte zijn van je richtlijnen.

Een online huisstijlhandboek stimuleert nieuwe toepassingen in de praktijk

Een huisstijlhandboek moet voor iedere medewerker vindbaar, toegankelijk en vooral een levend document zijn. Omdat veel mensen visueel zijn ingesteld, gaan instructies over het gebruik van een logo en andere huisstijlelementen pas leven door voorbeelden uit de praktijk. Een zogenaamde inspiratie-wall maakt dan deel uit van de ISI brandportals. Bij het ontwerpen en implementeren van een nieuwe huisstijl worden de veel, gebruikte communicatiemiddelen vormgegeven. Hierdoor kom je in alle organisaties communicatiemiddelen tegen, waarvan de look and feel vastligt. Daarnaast zijn er documenten waar flexbiliteit wenselijk is. Denk aan een offerte of een brief. In het online huisstijlhandboek beschrijf je hoe je wil dat gebruikers de huisstijl toepassen.

Na verloop van tijd ontwikkelt een huisstijl zich. De templates voor briefpapier, visitekaartje, website tot belettering van auto’s en de uitstraling van de kantooromgeving kun je (laten) aanpassen. Dan is het belangrijk dat je de richtlijnen voor het toepassen van de huisstijl hierop aanpast. Hierdoor verzeker je jezelf van een consistente uitstraling van je merk.

Een online huisstijlhandboek als centrale plek voor alle gebruikers

Een brandportal is dé centrale plek voor alles wat met je huisstijl te maken heeft. Het huisstijlhandboek met de instructies voor het gebruik van je huisstijl hoort hier ook bij. Zodat ontwerpers en medewerkers de juiste bestanden en aanwijzingen hebben bij het ontwikkelen van interne en externe communicatiemiddelen.

Vaak komen wij een huisstijlhandboek tegen in de vorm van een (interactieve) pdf. Deze PDF wordt door gebruikers gedownload en zo gaat het ook met huisstijlbestanden. Hierdoor is het soms lastig om wijzigingen in je huisstijl goed te borgen. Wat je wil is een single point of truth. Dat is een Brandportal. Door je huisstijlrichtlijnen online te presenteren maak je het beheer eenvoudig. Daarmee creëer je voor de gebruikers één plek waar alle informatie en de bijbehorende huisstijl bestanden te vinden zijn. Met linkjes kunnen gebruikers direct de beschikbare bestanden en sjablonen opvragen en openen.

Een ISI Brandportal biedt standaard de mogelijkheid om het digitale gebruik verder te vergroten. Open alle digitale huisstijl- en beeldbestanden rechtstreeks vanuit de brandportal. Ook voorbeelden voeg je eenvoudig toe.

Een digitaal huisstijlhandboek is een standaard onderdeel van alle brandportals van ISI. Of je nu kiest voor Brandportal Basis, de Brandportal Pro of de Brandportal Advanced In alle gevallen heb je een online huisstijlhandboek tot je beschikking.

Ben je geïnteresseerd in het digitaliseren van een huisstijlhandboek? Neem vrijblijvend contact met ons op en we verkennen graag met jou de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Wil je meer weten over een digitaal huisstijlhandboek? Klik hier...


Online huisstijlhandboek
Online huisstijlhandboek, Ontwikkel en bestel communicatie-uitingen

Centraal assortiment communicatiemiddelen

ISI Publishing Inovators Reacties uitgeschakeld voor Centraal assortiment communicatiemiddelen
Een centraal assortiment communicatiemiddelen is er voor jou als communicatieadviseur én voor je collega’s. Voor collega’s die lokaal of voor een project de communicatie verzorgen. Daarom kun je een brandportal…
Online huisstijlhandboek

Inspiratiewall laat jouw merk en huisstijl groeien

ISI Publishing Inovators Reacties uitgeschakeld voor Inspiratiewall laat jouw merk en huisstijl groeien
Raak jij geïnspireerd door voorbeelden van collega’s? Vind je het leuk om jouw ontwerpen te delen met andere teams in de organisatie? Zie jij de successen van anderen als inspiratie…
Online huisstijlhandboek

Stimuleer je huisstijl met een brandportal van ISI

Tjeerd Houtman Reacties uitgeschakeld voor Stimuleer je huisstijl met een brandportal van ISI
Stimuleer het gebruik van je huisstijl met een brandportal van ISI. Een merk gaat leven bij de doelgroep als de communicatie consistent is. Herken je de situatie waarbij één of…
Grip op je huisstijl met InDesign templates, Online huisstijlhandboek

Efficiënt templates beheren met brandportal van ISI

Tjeerd Houtman Reacties uitgeschakeld voor Efficiënt templates beheren met brandportal van ISI
Efficiënt je templates beheren met een brandportal van ISI. Online altijd de nieuwste versie beschikbaar voor jou en je collega’s. Niet meer zoeken naar bestanden binnen de organisatie of bij…
Online huisstijlhandboek

Huisstijlbewaking met communicatie toolbox?

Bart van Alten Reacties uitgeschakeld voor Huisstijlbewaking met communicatie toolbox?
Nieuwe media en de uitgebreide keuze uit digitale en geprinte communicatiemiddelen vergroten zowel de wens van decentraal werken met gepersonaliseerde uitingen, als de wens om grip te houden op de huisstijl. Een communicatietoolbox kan daarbij helpen. Gemak en vrijheid voor afdelingen en lokale medewerkers, zonder de consistente stijl van het merk en de merkbeleving uit het oog te verliezen.