Een eenvoudige implementatie van een brandportal lijkt een utopie. Bij het implementeren van een brandportal komt veel kijken. Bij ISI vinden wij het dan ook belangrijk de vraag achter de vraag naar een brandportal te kennen. Waar is de behoefte uit voort gekomen? Wat is de vraag en hoe denkt de organisatie dat een brandportal bij gaat dragen aan de oplossing? Is er behoefte aan meer grip op de herkenbaarheid of de kwaliteit van de communicatiemiddelen? Of is juist behoefte aan een centrale plek van waarmee lokale communicatiemedewerkers sneller kunnen acteren. Of is er meer behoefte aan het delen van creaties of zelfs het samenwerken aan bijvoorbeeld een magazine. Voor elke vraag en voor iedere organisatie biedt een ISI Brandportal een aantal standaard functionaliteiten. Hoe de organisatie die wil inzetten, bepaalt de focus bij de implementatie. Met die focus zorgen wij voor een eenvoudige implementatie. Verras ons met de reden waarom jij denkt, dat een brandportal iets voor jouw organisatie kan zijn.

De juiste vragen vooraf zorgen voor een eenvoudige implementatie van een brandportal

Het is dus belangrijk om goed na te denken over de meerwaarde van een brandportal voor jouw organisatie. Daarna pas gaat het over de inhoud en de look and feel . De werkwijzen in de praktijk zeggen iets over het verwachte gebruiksgemak. Als deze analyse klaar is, is het belangrijk om na te denken over het gebruik binnen je organisatie:

  • Wie mag of moet kunnen inloggen?
  • Welke rechtenstructuur wil je toepassen?
  • Hoe ziet de introductie van de brandportal eruit?
  • Ga je uitrollen per afdeling, of voor het hele organisatie in een keer?

Met een goed plan voorkom je dat de brandportal het best bewaarde geheim in je organisatie wordt.

Wil je weten hoe andere organisaties dit aanpakken? We begeleiden veel organisaties bij de analyse en de implementatie. Wij delen onze kennis graag met je. Neem contact op.


Implementatie

Inrichten van een brandportal

Het inrichten van een brandportal hoeft niet ingewikkeld te zijn. Eenvoudig beginnen met een ambitieus…

Implementatie van ISI Brandportal

De implementatie van een ISI Brandportal. Omdat het succes van een brandportal afhankelijk is van…