Beeldbank software oplossingen

ISI Publishing Innovators heeft beeldbank software oplossingen geïmplementeerd bij verschillende organisaties. Foto’s, video’s, illustraties, iconen en infographics, ze zijn niet meer weg te denken in ons werk. Daardoor is de vraag naar een digitaal foto archief of beeldbank software groot. Regelmatig worden wij benaderd door gemeentes, provincies, instellingen en bedrijven over de mogelijkheden van een beeldbank. Maar ook over de voorwaarden waaraan je moet voldoen om een beeldbank succesvol in te zetten. Omdat een beeld maken steeds gemakkelijker wordt, is de belangrijkste vraag: “Hoe vind je al die beelden terug”.

Beeldbank software oplossingen in de praktijk

Beeldbank software is bedacht om beelden gemakkelijk te vinden. Tijdens het opslaan wordt ieder beeldbestand voorzien van kenmerkende zoekwoorden. Aan de hand van die zoekwoorden kun je een beeld terug vinden, Door ook informatie op te slaan over de kwaliteit, de fotograaf en de beeldrechten, weet je wat je moet doen als je een beeld wil gebruiken. Natuurlijk kost het meer tijd om een beeld op te slaan. Doordat je beelden vlot kunt vinden, wordt deze extra tijd snel goed gemaakt.

Ben je wel eens op zoek gegaan naar een foto, waarvan je weet dat die er moet zijn? Dan weet je hoeveel tijd je daarmee bezig kunt zijn. En als je wel eens bent aangesproken op auteursrecht of portretrecht, dan weet je ook dat je dit beter kunt voorkomen. Een misser zit in een klein hoekje.

ISI Beeldbank software oplossingen

Als onderdeel van de brandportal software heeft ISI de eigen beeldbank ontwikkeld. Deze beeldbank oplossing is optimaal afgestemd op het ondersteunen van de gebruiker tijdens het opmaken van communicatiemiddelen. De gebruiker kan tijdens het personaliseren van een publicatie direct beelden invoegen vanuit de beeldbank. Ook kun je op dat moment beelden uploaden. Bij het plaatsen van een beeld wordt de gebruiker geholpen bij het maken van de juiste uitsnede. Daarbij controleert het systeem of resolutie voldoende is. Door het grote gebruiksgemak zijn er organisaties die alleen gebruik maken van de beeldbank software van ISI, waaronder Wings of Support.

Bepaal je behoeften

Doordat er veel verschillende cloudoplossingen verkrijgbaar zijn, is het niet gemakkelijk om te kiezen. Daarom is het belangrijk dat je eerst analyseert hoe beelden in de organisatie worden gebruikt. Wie heeft ze nodig en door wie worden ze gemaakt? Is het gebruik gelimiteerd en hoe is dat geregeld? Vervolgens is het belangrijk om de kosten van verschillende beeldbanken te vergelijken. Abonnementen kennen meestal als variabelen de benodigde opslag capaciteit en het aantal gebruikers. Maak vooraf een inschatting. Omdat wij bij ISI vinden dat een beeldbank tot z’n recht komt als de relevante inhoud toegankelijk is voor iedere medewerker die er vanuit zijn functie belang bij heeft, heeft het aantal gebruikers geen invloed op de prijs van een ISI beeldbank.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een beeldbank in jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op en we maken met jou een analyse van het huidige gebruik van beelden en kijken hoe dit mogelijk efficiënter en beter kan.

Wil je meer weten over onze ISI beeldbank? Klik hier...


Beeldbankoplossingen
Beeldbank oplossingen

ISI beeldbank standaard

ISI Publishing Inovators Reacties uitgeschakeld voor ISI beeldbank standaard
Elke ISI Brandportal biedt standaard een beeldbank aan. Beelden, filmpjes en illustraties worden in verschillende bestandsformaten en kwaliteiten centraal opgeslagen. Omdat je slechts één versie van een beeld opslaat is…
Beeldbank oplossingen, Cases Brandportals, Nieuws

Hoe digital assetmanagement Wings of Support helpt samen te werken zonder kantoor

Tjeerd Houtman Reacties uitgeschakeld voor Hoe digital assetmanagement Wings of Support helpt samen te werken zonder kantoor
We spreken met Bram Snel, bestuurslid Communicatie van Wings of Support, om erachter te komen waarom visuele content zo belangrijk voor ze is. Ook willen we weten hoe de ISI…